Na kvasnicovou polévku budeme potřebovat masový vývar - můžeme si jej připravit dopředu. Nejvhodnější je kuřecí vývar, ale může být v podstatě jakýkoliv. Na pánvi na rozehřátém sádle necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přidáme kvasnice (cca 100g) a necháme je rozpustit. Jakmile jsou kvasnice rozpuštěné a začnou vonět, přidáme lžíci jemné strouhanky, promícháme a odstavíme. Kvasnice se strouhankou utvoří téměř celistvou hmotu, kterou necháme mírně vychladnout. Pak přidáme tři rozšlehaná mírně osolená vajíčka, vrátíme na sporák a za stálého míchání necháme směs srazit, měly by se utvořit různě velké "knedlíčky", vlastně takové vaječno - kvasnicové kousky. Kvasnicovou směs zalijeme hrnkem horkého vývaru, opatrně promícháme tak, aby se nám kvasnice s vejci úplně nerozpustily, a celý obsah pánve přelijeme do připraveného horkého masového vývaru. Povaříme už jen pár minut a podáváme.
Pepř je jedním z
nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho
výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo,
které si mnozí z nás ani neuvědomují.
Pepř černý je...
zobrazit článek